Live træning fortsætter - også i marts

Træn med din kollega hver dag kl. 11 via Teams. Live træningen fortsætter marts måned ud - til stor glæde for fysioterapeuterne i AMK.
Fotograf
Arbejdsmiljø København

Den daglige Live træning på Teams var særdeles populær under Corona-nedlukningen sidste vinter, og også denne vinter har mange af kommunens ansatte sagt ja tak til det gratis tilbud om 15 minutters daglig træning foran skærmen.

Nu har Arbejdsmiljø København besluttet at fortsætte tilbuddet om daglig træning også i marts måned, til stor glæde for fysioterapeuterne i Tidlig Indsats, der er initiativtager bag Live Træning.

Har 15 minutter en effekt?

Fysioterapeut og konsulent i Tidlig Indsats, Maja Schønheyder, påpeger, at den daglige træning har en positiv, fysisk effekt:

- Forskning viser, at selv 15 minutters daglig træning kan have en gavnlig effekt på spændinger i kroppen. Og de øvelser, vi kommer omkring på de 15 minutter, træningen varer, er netop udviklet til at modvirke spændinger og stivhed i kroppen.

Maja Schønheyder fortæller, at øvelserne er tilpasset de medarbejdere, der har stillesiddende arbejde, lige så vel som de med hårdt fysisk arbejde:

- Vi kommer hele kroppen igennem, og får styrket de af kroppens muskler, såsom ryg, nakke og skuldre, som man typisk belaster i løbet af arbejdsdagen. På den måde kan man være med til at undgå, at man oplever smerter i kroppen, når dagen er omme.

En aktiv pause

Også projektleder, Rasmus Ringgaard Schierbeck, fysioterapeut i Tidlig Indsats, er tilfreds med, at den daglige træning kan fortsætte ind i marts:  

- Træning er ikke kun et effektivt middel mod smerter – det skaber også god energi og godt humør til arbejdslivet. Det gælder både, hvis man arbejder hjemmefra eller er på arbejdspladsen, fortæller han.

Rasmus Ringgaard Schierbeck minder os om, at vi skal huske de aktive pauser i løbet af arbejdsdagen. Også her kan Live træningen være gavnlig: 

- Den daglige træning kan være den positive, aktive pause, som er et relevant og tiltrængt fællesskab for medarbejderne på arbejdspladsen. Vi havde brug for at mærke fællesskabet med vores kolleger under Corona-nedlukningen, men vi har stadig brug for de sunde, aktive pauser, der kan gavne fællesskabet på arbejdspladsen, mener han.