Flere end 1000 ansatte i kommunen træner nu hjemmefra med live træning

Ømme skuldre og musearme. Hjemmearbejdet kan mærkes i kroppen, og derfor er der også flere, der tilmelder sig AMK's livetræning på Teams
Billede
Flere end 1000 ansatte i kommunen træner nu hjemmefra med live træning
Fotograf
Arbejdsmiljø København

[Artiklen er skrevet af Karen Sofie Egebo til Sundheds- og Omsorgsforvaltningens intranet. Vi bringer den her (let redigeret) så flere har mulighed for at læse den.]

Ugerne går, og lockdown fortsætter. Hjemmearbejdspladsen er blevet mere og mere fast, og det sætter sig i kroppen. Mange savner kontorstolen og drømmer om hæve-sænke-bordet. Længes efter cykelturen på arbejde eller gåturen ned til kaffemaskinen, der lige får gang i kroppen et par gange om dagen.

Flere og flere tilmelder sig Arbejdsmiljø Københavns online livetræning på Teams. Faktisk er der nu mere end 1000 tilmeldte fordelt ud på forskellige forvaltninger, og antallet er særligt steget mellem august 2020 og januar 2021.

Manglen på bevægelse kan mærkes i kroppen

At antallet er steget netop den seneste tid, passer måske godt med, at hjemsendelsen nu har varet et par måneder, og at kroppene rundt omkring i kommunen trænger til bevægelse.

”Vi kan mærke, at folk får mere ondt nu. Når vi arbejder hjemme, bevæger vi os mindre, og det kan kroppen ikke lide. Mange får ondt i skuldre, nakke, får musearme og ondt i ryggen. Folk oplever en generel stivhed i kroppen og hovedpine. De små pauser i løbet af dagen gør en forskel, og når man ikke får dem over en længere periode, kan det mærkes.”

Sådan siger fysioterapeut og konsulent Maja Schønheyder fra AMK. Hun er en af dem, der laver øvelserne til livetræningen og gennemgår dem med hjemsendte medarbejdere over Teams.

Velbehag, mere energi og smertelindring

Træning hjælper, når kroppen værker efter en arbejdsdag foran skærmen.

”Vi har lavet undersøgelser af, hvad folk siger til træningen, og tilbagemeldingen lyder, at det har en gavnlig effekt. Folk fortæller, at det giver øget velbehag, mere energi og smertelindring. Det er afgørende at træne regelmæssigt for at opretholde den gode effekt,” siger Maja.