Kan “Supermand” redde din arbejdsdag?

Træning i arbejdstiden giver mere energi og færre smerter. Derfor stiller vores fysioterapeuter dagligt op med Live træning via Teams. Vil du vide, hvilke favoritøvelser, Rasmus har?

Når Live træning mandag til fredag fra 11-11.15. går på Teams, er det med en forhåbning om, at så mange som muligt har lyst til at deltage. For blot 15 minutters daglig træning kan være med til at øge din trivsel i hverdagen: 

“Færre smerter, mere energi og overskud til arbejdet samt forebyggelse af kroniske sygdomme, er nogle af effekterne ved træning, og fordelene står generelt i kø, når vi snakker træning. Det heldige er, at selv små indsatser kan gøre en stor forskel.” 

Det siger Rasmus Ringgaard Schierbeck, der er en af fysioterapeuterne i Arbejdsmiljø København, og et ansigt du helt sikkert er stødt på, hvis du har deltaget i Live træning. Han håber på, at der rundt om på kommunens arbejdspladser, vil være færre stillesiddende arbejdstimer og større mulighed for varieret brug af kroppen. 

“Det er essentielt at have mulighed for aktive pauser, der giver variation, restitution og stimuli til krop og hjerne. Live træning er derfor en fantastisk mulighed for netop sådanne pauser, for de har stor positiv påvirkning på en ellers måske fysisk monoton arbejdsdag,” siger Rasmus.

Kig i hånd

Billede
Kig i hånd

Kig i hånd er en øvelse, der er fantastisk til at løsne op i både nakke og skuldre og få aktiveret led og muskler i nogle bevægeretninger der oftest ikke bliver anvendt i en stillesiddende arbejdsdag. Allerede efter 10 gentagelser mærkes mælkesyre i skuldermusklerne og bidrager til et tiltrængt udskift af blodtilførsel til området samt styrkelse af musklerne. 

Supermand

Billede
Supermand

Øvelsen her er en, der på bedste vis rammer hele kroppen og træner balance, styrke og mobilitet på samme tid. Desuden er det også en effektiv måde at stimulere flere områder i din krop herunder ryg, mave, skuldre og ben. Kroppen har godt af at blive udfordret på koordination og hvor hele kroppen er i gang. Vores hjerne bliver vækket på sammen måde som vores muskler og vil herefter være parat til arbejdsdagens udfordringer.