To film sætter fokus på arbejdsulykker

Er du nyansat eller kollega til en, der er ny? Så skal du se de to korte film, som er målrettet alle nyansatte i kommunen

Op mod 50% af samtlige arbejdsulykker i Københavns Kommune sker blandt unge og nyansatte. Tal viser, at alene i de første seks måneder på jobbet, er sandsynligheden for at blive udsat for en ulykke lige så stor som i hele resten af arbejdslivet.

Det er en statistik, som Københavns Kommune gerne vil ændre på. Derfor arbejder kommunens forvaltninger sammen i et netværk for at nedbringe antallet af arbejdsulykker.

De to film er en del af kampagnen SIKKER som ny og både målrettet dig, som er ny i jobbet, men også dig, der er kollega, arbejdsmiljørepræsentant eller leder for dem, der er nye i jobbet.

Som ung eller nyansat medarbejder er man særligt sårbar. Derfor er den gode modtagelse, den rette oplæring og introduktion til arbejdet utrolig vigtig, fortæller Nils Fallentin.
Nils Fallentin
Chefkonsulent, Arbejdsmiljø København

Nils Fallentin fortæller også, at den øgede risiko for ulykker blandt unge og nyansatte gælder for alle ulykkestyper og omfatter både faldulykker, muskel- og skeletoverbelastning og voldsulykker. Ulykkesrisikoen rammer bredt i hele kommunen og påvirker næsten alle faggrupper.

Se filmen SIKKER som ny

Video Url

Se filmen SIKKER kollega

Video Url

Læs mere om kampagnen SIKKER som ny

Her på hjemmesiden kan du læse mere om kommunens fokus på arbejdsulykker. Download pjecen ’SIKKER som ny’ eller print plakaten, som I kan hænge op på arbejdspladsen.

Filmene er produceret som del af kampagnen SIKKER som ny

Produktion: Benny Box design studio

Illustrationer: Gitte Skov